In beweging tegen stress

Heb jij last van lusteloosheid, somberheid of stress en kom jij lastig in beweging? Wil je grip op je klachten krijgen met een structurele oplossing? Daar kunnen wij jou bij helpen. In januari starten wij met een programma van 12 weken gebaseerd op de principes van runningtherapie. Met runningtherapie bouw je het bewegen behoedzaam en rustig op en staat het plezier in het hardlopen voorop. Deze aanpak is bewezen effectief bij:

 • Stress
 • Depressie
 • Burn-out
 • Angst- & paniekaanvallen
 • Lusteloosheid
 • Slapeloosheid
 • Overgewicht

Hoe het werkt? Heel simpel eigenlijk. Tijdens het hardlopen stimuleer je de productie van endorfines, wat een gevoel van welzijn en geluk geeft. Fysieke activiteit, zoals hardlopen, kan ook stress verminderen door de aanmaak van cortisol, het stresshormoon, te reguleren. Daarnaast kan hardlopen en beweging het zelfvertrouwen vergroten en een gevoel van voldoening geven, wat positieve effecten heeft op de mentale gezondheid. Bovendien ben je met hardlopen buiten, wat kan helpen om even weg te zijn van dagelijkse stressoren en een gevoel van verbondenheid met de natuur te ervaren. Ten slotte is mindfulness, waarbij je je bewust bent van je ademhaling, lichaam en omgeving, onderdeel van de aanpak en dat kan weer helpen om het hoofd leeg te maken en de focus te verleggen.

12 weken programma

12 weken lang word je begeleid door een topteam van 3 inspirerende vrouwen. Esther, een psychologe die jou echt wil begrijpen en met jou op zoek wil naar de oorsprong van je klachten. Mirelle, fysiotherapeut en yogadocent die jou het vertrouwen in je lichaam teruggeeft. En Noortje, een enthousiaste hardlooptrainster die je blijft motiveren om door te gaan.

In het programma krijg je:

 • een startbijeenkomst waarin je kennismaakt met ons en het programma, je gaat naar huis met alles wat je nodig hebt voor de eerste training;
 • 7 hardlooptrainingen van 1,5 uur
 • workshop training, blessures en herstel gecombineerd met een hardlooptraining van 0,5 uur
 • workshop grip op stress gecombineerd met een hardlooptraining van 0,5 uur
 • workshop adem, ontspanning en lichaamsbewustzijn gecombineerd met een hardlooptraining van 0,5 uur
 • afsluitende bijeenkomst waarbij we je alles meegeven om zelfstandig door te gaan
 • 1 persoonlijke sessie met Esther of Mirelle om het programma nog meer voor jouw unieke situatie te laten slagen.

Fitter lijf, fitter brein

Noortje is een ervaren hardlooptrainster. Actief binnen Haddekik, een hardloopgroep in Maarssen en zelf een overtuigd loopster. Ze heeft veel ervaring met het begeleiden van (beginners) hardloopclinics en weet als geen ander jou te motiveren om te blijven lopen. In deze cursus geeft ze met veel humor en passie de trainingen en moedigt ze je aan om ook tussen de trainingen in beweging te blijven.

Esther is psychologe, EFT therapeut en ervaren runningtherapeute. In deze cursus helpt ze jou om stress te herkennen en daarmee om te gaan. Daarbij zal ze zich richten op beter slapen, rust ervaren in je hoofd, minder somber of angstig zijn en je dus helpen bij je lekkerder in je vel voelen. Samen met Jimmy, therapiehond in opleiding, loopt ze graag afstanden tot 10 kilometer.

Mirelle is een gepassioneerde yogadocent, fysiotherapeut en ademtherapeut. In haar vrije tijd loopt ze twee keer per week een rondje van 5 kilometer, om fit te blijven en omdat rennen haar een vrij gevoel geeft. Geef het lichaam wat het nodig heeft, beweeg! Daar word je gezonder en gelukkiger van. In deze intensieve cursus helpt ze jou om blessures te voorkomen door op een verstandige manier te trainen en leert ze jou hoe ademoefeningen jou kunnen helpen.

Esther en Mirelle hebben allebei een praktijk in het NGC Maarssen. En Noortje woont daar vlakbij. NGC is hét gezondheidscentrum dat verschillende vormen van complementaire zorg samenbrengt en werkt aan positieve gezondheid. Ze delen een passie voor lopen en samen bieden ze jou een intensief en totaal programma. Een fitter lijf en een fitter brein. NGC Maarssen ligt aan de Tuinbouwweg, grenzend aan de Maarsseveense plassen en vlakbij de molens en de polders. Vanuit het centrum liggen mooie hardlooproutes binnen handbereik.

Schrijf je in!

Word mentaal en fysiek fitter

Doeltreffend 12 weken programma

€ 395

 • vrijdagmiddag 16:00 – 17:30

 • 12 weken intensieve begeleiding

 • start september 2024

Lokatie

Natuur en Gezondheidcentrum Maarssen
Tuinbouwweg 19c
3602 AT Maarssen, Nederland

Praktische informatie

• Het enige wat je naast de cursus echt nodig hebt, zijn hardloopschoenen. Duur hoeft niet, maar niet die van 10 jaar geleden, maar hooguit een jaar oud.
• Start van de trainingen is steeds vanuit het NGC. Er is daar gelegenheid om je om te kleden en je spullen veilig achter te laten. Er zijn geen douches.
• Het kan zijn dat Jimmy, de therapiehond, soms meeloopt. Dit doen we in overleg met de groep en als we denken dat het voor iedereen kan bijdragen.
• Je ziet ons in wisselende samenstellingen. In het centrum en buiten, ook als we niet meelopen, we zijn altijd in de buurt.

Contra indicaties:
Heb je last van hartklachten, ademhalingsklachten, psychische klachten, klachten bij bewegen of ben je zwanger? In de meeste gevallen kun je gewoon meedoen. Het is voor ons wel belangrijk om dit te weten zodat wij de begeleiding hierop kunnen aanpassen. Geef je klachten duidelijk aan bij je aanmelding, of neem vooraf even contact op.